CONTACTOLOGIA

 

Les lents de contacte existeixen des de fa més de 100 anys, i tecnològicament estan en continu desenvolupament, ampliant paràmetres i millorant materials, per poder permetre que gairebé tothom es pugui beneficiar del seu ús. A més, les lents de contacte proporcionen un camp visual més ampli respecte al proporcionat per les ulleres, essent una primera opció correctiva en el cas de la pràctica esportiva.

Actualment hi ha molts tipus de lents de contacte:

- Segons el seu ús: d’ús diari ( es treuen per dormir), d’ús nocturn ( Ortoqueratologia), d’ús prolongat ( fins  a 6 dies sense treure) o d’ús continuat ( fins a 30 nits sense treure).

 

- Segons la freqüència de reemplaç: poden ser d’un sol ús, de reemplaç quinzenal, mensual, trimestral o superior ( en funció del tipus de lent de contacte).

 

- Segons el disseny de la lent:

 

Esfèriques: compensen miopies o hipermetropies.

Tòriques: compensen astigmatismes, i astigmatismes combinats amb miopies o hipermetropies.

Multifocals o progressives: compensen l’error refractiu de lluny, i a més, la presbícia.

Dissenys especials: lents de contacte especials per Queratoconus, queratoplàsties, post-cirurgia, ortoqueratologia ( procediment no quirúrgic que utilitza un tipus de lent de contacte rígida gas permeable durant el son, amb el propòsit de reduir l’error refractiu temporalment, quan és retirada durant el dia).

- Segons el material de la lent:

Lents de contacte toves: són les més usuals.

Lents de contacte rígides: són les que compensen la majoria de defectes refractius, són personalitzades, i a més, les més rentables i saludables.

  •